Culture Club - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Culture Club

Gent

What? De Gentse Culture Club hoeft geen introductie meer: de mythische plek stond al van bij opening (in 2002) bekend als dé place to be. Vorig jaar verdween de club een tijdje naar de achtergrond en geruchten van alle soorten staken de kop op, maar rumour has it: de legendarische discotheek is sinds april helemaal terug van weggeweest. Het gloednieuwe concept bundelt premium uitgaan in al haar facetten: het personeel in de Gentlemen’s Bar kreeg de beste hospitality cursus, de geserveerde gins en cocktails zijn van de hoogste kwaliteit en ook de muziek valt onder diezelfde noemer met befaamde (inter)nationale DJ’s die wekelijks de revue passeren.

Looks? Zes maanden lang werkte het Gentse bureau Element Architecten aan een nieuwe look, zonder de oude glorie van de club te verliezen. Ook de trouwste bezoekers stonden versteld van de grote veranderingen (zelfs de ingang is verplaatst)! De club werd verdeeld in drie ruimtes: de Gentlemen’s Bar, de Town Hall en The Vault. Als die eerst bar gezellig gevuld is, schuift een gordijn open en gaat als het ware de poort open naar de andere zalen.

What else? De muziek weerklinkt uit een uniek, handgemaakt soundsystem. DJ’s TLP Troubleman en Maxim Lany, vaste waarden in Gent en al sinds de beginjaren bij de Culture Club, waken mee over de wedergeboorte en soul van de club.

Info? Open op zaterdagavond, telkens vanaf 21 u. in de bar en ten vroegste om 23 u. opent het gordijn naar de rest van de club. De Culture Club staat open voor creatieve samenwerkingen op vrijdagavond.

Culture Club Culture Club Culture Club Culture Club Culture Club Culture Club Culture Club Culture Club Culture Club Culture Club