Creatieve Horeca - Brussel - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

Creatieve Horeca – Brussel

Dat het moeilijke tijden zijn voor de horeca is nog een behoorlijk understatement. Toch zijn er heel wat zaken die niet bij de pakken blijven zitten: ze organiseren een take-out service of verschuiven hun focus naar kunst of mode. In elk geval: ze kunnen al jullie steun nu meer dan ooit gebruiken.

Bavet

Elsene

Over niet bij de pakken blijven zitten gesproken: Bavet lanceerde de afgelopen weken twee nieuwe initiatieven: de Bavet SUPERET en de Bavet CAMIONET. In de superet biedt Bavet koude doe-het-zelf pakketten aan om je eigen Say Cheese of zelfs je eigen OMG They Killed Kenny? te fabriceren. De camionet brengt de vooraf betaalde bestellingen aan huis zonder enig fysiek contact.

Zowel in Brussel, Antwerpen, Gent als Leuven, bestellen via www.bavetsuperet.be

Meer info

Cocina

Elsene

Als wij niet naar Italië kunnen dan komt Italië maar naar ons, en dan nog liefst in de vorm van een heerlijke pizza. Eentje met truffel bijvoorbeeld, met verse ricotta of Parma ham die twee jaar heeft kunnen rijpen. Cocina werkt met UberEats maar organiseert ook een afhaalservice bij de restaurants Flagey en Nazionale.

Cocina Aperitivo Bar en Pizzeria, Rue Lesbroussart 16 en Cocina Negozio & Trattoria, Rue Washington 149, allebei in Elsene

Meer info

Plein Publiek

Brussel

Snel vergeten gaan we deze periode sowieso niet. En dan kunnen we er maar beter iets moois aan overhouden. Een poster van grafisch ontwerper Tommy Onraedt bijvoorbeeld. Hij maakte een serie posters waarin verschillende jobs te zien zijn die het gevecht met de corona pandemie aangaan. De mensen van Plein Publiek helpen nu de posters verkopen. De winst gaat naar het Sint-Pieters ziekenhuis in Brussel.

Meer info via de instagrampagina @pleinpubliek.bxl

Meer info

Pois Chiche

Brussel

Godspeed, dat wens je iemand die je alle geluk gunt. Geen beter moment dus om iedereen een beetje extra Godspeed te wensen. Bij Pois Chiche doen ze dat in de vorm van een T-shirt. Hoe meer T-shirts er verkocht worden, hoe meer geld er naar allerlei goede doelen kan gaan. De foto op het T-shirt is van fotografe Mayli Sterkendries, het design is van Quinten Decleyn en Goldblok.

Meer info via de instagrampagina @poischichebrussels

Meer info