Colette - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Colette

Westerlo

What? Ooit was dit pand het huis van oma Colette, nu is het kleinzoon en chef-kok Thijs Vervloet die hier achter de kookpotten staat. Voor hij zijn eigen gastronomische restaurant opende, was hij anderhalf jaar souschef bij ’t Zilt in Antwerpen. In het Parijse restaurant L’Atelier de Joël Robuchon werkte hij zich dan weer op tot chef-de-partie. Zijn tijd in de stad der liefde schemert nu ook door in de Franse keuken van Colette. Eenvoud en (bijna) vergeten smaken staan centraal. Zus Sofie bouwt die eigen horecadroom mee uit, want samen met haar schoonzus ontfermt zij zich over de zaal.

Looks? Het huis mag dan ooit wel van grootmoederlief geweest zijn, daar is nu niks meer van te zien. De eenvoud in de gerechten, trekt zich ook door in het interieur. Hier geen poespas of opzichtige decoratie, maar een sobere en elegante inrichting. Op de tafel vinden we wit tafellinnen, zilveren bestek van oma Colette herself en verse bloemen. Nothing more, nothing less in deze rustige en hedendaagse zaak.

What else? Het kokstalent definitely runs in the family, want overgrootmoeder Anna was de vaste kokkin van de prinselijke familie De Merode in het gelijknamige kasteel!

Info? Maandag, donderdag, vrijdag en zondag open van 12 u. tot 14 u. en van 19 u. tot 21 u. 30. Op zaterdag open voor het diner van 19 u. tot 21 u. 30. Gesloten op dinsdag, woensdag en feestdagen.

Sint-Lambertusstraat 9
2260 Westerlo

» Bekijk op kaart

014/74 94 74 info@restaurantcolette.be website Facebook

Colette Colette Colette Colette Colette