Café Walvis - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Café Walvis

Brussel

What? Brussel heeft net dat tikkeltje meer je ne sais quoi dan in andere steden en dat vindt je volledig terug in Café Walvis. Een hip, maar ondertussen meer dan ingeburgerd adresje op de hoek van de Dansaertstraat en de Vlaanderenstraat. De locatie is met één woord gezellig te noemen met een mengelmoes van persoonlijkheden. Wil je het Brusselse nachtleven leren kennen, dan is Café Walvis een goed begin.

Looks? De bekende caféinrichter Frédéric Nicolay, tevens eigenaar van het gebouw, friste de zaak op naar aanleiding van de heropening. Een enorm lange toog, uniek design, het grote terras en uiteraard zijn typische ambiance zijn allen troeven van Walvis.

What else? Frédéric Nicolay is een Brusselse ondernemer die er van houdt om vervallen panden in vervallen buurten op te kopen, met smaak in te richten en meteen heel de buurt te doen herleven. Naast Walvis zorgde hij ook voor onze andere Brusselse nachtplekken zoals PotemkineBelga enzovoort. Wat verder in de Dansaertstraat opende hij Barbeton (met uiteraard een bar van beton).

Dansaertstraat 209
1000 Brussel

» Bekijk op kaart

Café Walvis - newplacestobe Café Walvis Café Walvis