Brief naar onze beste vriend Horeca, we missen je - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Artikel

Brief naar onze beste vriend Horeca, we missen je

Mijn beste vriend Horeca,

Hoe gaat het daar in quarantaine? Je bent nu een maand van ons weg en het cliché klopt als een bus! Je beseft pas hoe graag je iemand ziet als die er niet meer is. Ja Horeca, ik mis je. Meer dan ik ooit had durven vermoeden. Hoe banaal klinken de zaken die ik je in het verleden soms verweet. Dat je eten niet warm genoeg is, dat er te weinig zout of peper gebruikt is, dat ik te lang moet wachten of dat het drankje toch lauw geserveerd is… Vergeef me daarvoor beste vriend. In tijden van weelde ontgaat je soms echte en innige vriendschap.

Ik mis het om bij jou te zijn om de dagelijkse sleur te doorbreken. Ik mis je om samen te zijn met geliefden, familie en vrienden. Ik mis je omdat we bij jou terecht kunnen voor een hapje en drankje en daardoor zelf winkel en afwas vermijden. Ik mis je voor je warmte en gezelligheid die je altijd uitstraalt – ook al heb jijzelf soms ook een baaldag. Je warme dekentje die je rond je gasten legt voor een echt ME-moment lijkt verder dan ooit.

Met weemoed denk ik aan alle mooie momenten die je me schonk, vriend Horeca. Mijn communiefeest met glitters en vuurwerk, mijn eerste diner met mijn lief, mijn eerste discoparty met te veel Breezers, die legendarische reizen aan zee en mijn trouwfeest dat je tot in de puntjes verzorgde. Het gemis is knagend, vooral in het weekend. Jij geeft kleur, verhaal en passie aan mijn vrijdag, zaterdag en zondag. Zonder jou Horeca is het weekend geen weekend. As simple as that.

Wanneer kom je terug, denk je? Het is nog maar iets meer dan een maand en ik denk meer en meer aan jou. Ik heb zo zin in een frisse pint of perfecte cappuccino; een nacht in wit gesteven lakens, een onberispelijk diner met aangepaste wijnen of een spaghetti op donderdagavond als ik een joviale hap wil.

Ik beloof je mijn vriend dat ik na deze crisis met andere ogen naar jou zal kijken. Je doet één van de moeilijkste jobs die er bestaan en toch zijn mensen niet altijd lief tegen jou. Onterecht besef ik nu meer dan ooit. Wat je doet, doe je met ongelooflijke passie en je krijgt daar niet altijd de credits voor. Dus mijn vriend horeca, bij je terugkomst mag je een warme en gulle ontvangst verwachten: het ene rondje na het andere; een suite of andere upgrade met jacuzzi, een extra pousse op de pousse-café; een voor-, tussen-, hoofd-, kaas- en nagerecht en alles wat je nog te bieden hebt. We zullen je eren om je geduld, toewijding en passie. Je maakt ons leven zo veel mooier. Dat beseffen we nu en zullen we nooit meer vergeten. Kom snel terug, we kunnen amper wachten.

Veel liefs,

Je beste vriend Nicolas Block

Writer Newplacestobe.com