Brasa - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Brasa

Knokke

What? Brasa, Contemporary Grill Cuisine, opende nog maar pas de deuren in Knokke. Het is een volwaardige off-spring met eigen identiteit van sterrenzaak Cuines33 dat zich een paar huisnummers verder bevindt. In Brasa (Spaans voor gril) proef je gegrild rundsvlees van verschillende rassen, vis of kreeft. De menukaart geeft een ruime keuze aan hapjes vooraf, creatieve side dishes bij de gegrilde gerechten en unieke desserts – iemand een verse ananas die zes uur aan het spit gaart totdat die volledig met zoute karamel verzadigd is?

Looks? Verschillende eyecatchers bij Brasa: naast de bar vind je een koelkast met rijpende vleeswaren, in de open keuken zie je de houtskoolgril staan en er staat ook een groot spit waar de ananas en zwartpootkippen geduldig rondjes draaien.

What else? Deborah Hellburg en Maurice De Jaeger zijn gastvrouw en chef. Samen hebben ze expertise en ideeën opgedaan bij Oud Sluis, Pure C, Bartholomeus en Le Cirque. Om beter voeling te krijgen met het vak van beenhouwer werkte Maurice enkele maanden bij slagerij Deknock in Knokke.

Info? Open van 12 u. tot 14 u. en van 18 u. tot 22 u. Gesloten op maandag en dinsdag.

Smedenstraat 57
8300 Knokke

» Bekijk op kaart

050 61 00 61 resto@brasagrill.be website

Brasa Brasa Brasa Brasa Brasa Brasa