The sky is the limit in deze ROOFTOP bars - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Artikel

The sky is the limit in deze ROOFTOP bars

Gaston

Gent

Even ontsnappen van de Gentse city buzz kan perfect bij Gaston. Het grote terras bevindt zich op het dak van een oude fabriek en ligt net aan de rand van de stad, maar nog steeds met zicht op de skyline. Wie toch liever sport (of ontspant, het is maar hoe je het bekijkt) tijdens tropische temperaturen, kan hier zelfs aan de slag met de petanqueballen.

Meer info
rooftop rooftop

Les Jardins Suspendus

Brussel

Palmbomen, kunstgras, parasols en ligstoelen… maar dan gewoon in de lucht. Het klinkt niet alleen geweldig, dat is het ook. Hier kom je de zonsondergang checken met je vrienden of kroost (er is plaats genoeg) en natuurlijk: toosten op de zomer.

 

Meer info: Bisschopstraat 1, 1000 Brussel. Open in het weekend bij goed weer.

rooftop

Skybar

Antwerpen

De Antwerpse Skybar is geen aanrader voor mensen met hoogtevrees, maar echt énkel om die reden. Wij zeggen namelijk geen nee tegen cocktails nippen in loungezetels op 46 meter hoogte. Het uitzicht over ’t Stad is bovendien prachtig.

Meer info
rooftop

La Villa in the Sky

Brussel

In the sky neem je hier maar beter letterlijk: op  het dak van de IT-Tower, dat is de 25ste verdieping, vind je deze culinaire hoogvlieger. De menu’s van sterrenchef Dionisio zijn gastronomische creaties van inspiratie van het moment. Voor wie het wat meer mag zijn…

Meer info
rooftop

Vooruit Terras

Gent

Kunstencentrum Vooruit bouwde een zomerterras met uitzicht op de Sint-Pietersnieuwstraat, normaal krioelt het daar van studenten, maar tijdens de zomermaanden is het er best gezellig rustig. Op de groene toren, een imposante verticale tuin boven de bar, groeien bijzondere en vaak zeldzame planten die buiten de lijntjes kleuren, ook wel de Green Bastards genaamd. De ondergrondse fietsenparking is extra handig!

Meer info

Coffeelabs

Antwerpen

Voordien vond je Coffeelabs zoals de meeste koffiebars gewoon op de begane grond. Daar is niets mis mee, maar onze voorkeur gaat toch uit naar de sky-versie. Sinds de verhuis naar hogerop, slurp je je koffie namelijk op het groene dakterras. Je kan er ook nog steeds terecht voor lichte gerechten of een werkuurtje met de laptop.

Meer info

Play Label

Brussel

Tot eind september is bowlinghal Crosly één van onze favoriete hotspots in Brussel. We gaan er niet voor de bowlingballen op het gelijkvloers, wel voor de drinks and summer music bovenop het dak. Hier voel je de zon stralen tot de laatste seconde van haar ondergang… en dan moet het beste nog komen!

 

Meer info: Boulevard de l’Empereur 36, 1000 Brussel. 

3Sixty

Knokke

Op het dak van hotel Memlinc ga je voor gin-tonic en een zicht op zee om bij weg te smelten: je vindt er namelijk rooftopbar 3Sitxty. ‘s Middags kan je er lunchen en ‘s avonds is er een zomerse BBQ. Vanaf de namiddag zorgt een DJ voor gepaste summer tunes. Enjoy!

Meer info