De beste koffiebar van Vlaanderen ligt in Antwerpen! - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Artikel

De beste koffiebar van Vlaanderen ligt in Antwerpen!

Samen met jullie en in samenwerking met koekjesbakkerij Jules Destrooper ging Newplacestobe nog niet zo heel lang geleden op zoek naar de beste koffiebar van Vlaanderen. Maar liefst 12.000 koffieliefhebbers brachten een stem uit en bepaalden de finalisten, een vierkoppige jury gaf uiteindelijk de doorslag. Vandaag is het zover: Charlie’s uit Antwerpen krijgt de Best Coffee Bar Award 2017 en mag zich een jaar lang de beste koffiebar van Vlaanderen noemen!

En de Best Coffee Bar Award gaat naar …
… Charlie’s, een hotspot in het centrum van Antwerpen die menig koffieliefhebber wist te overtuigen. “Charlie’s is voor mij de absolute winnaar”, klinkt het bij jurylid en topbarista Mieke Meert. “De espresso was heerlijk stroperig en gebalanceerd. Bovendien was er duiding over de afkomst en de branding van de bonen, iets wat je niet overal aantreft. Ik vond de passie van de zaakvoerster duidelijk terug in mijn kopje zwarte goud!”

De jonge bezielster, Charlotte Mondelaers, kan dat laatste enkel maar beamen. “Een eigen koffiebar starten, het was een droom die ik maar niet kon loslaten,” vertelt ze. “Ik ging op rondreis door Zuid-Amerika en raakte geïnspireerd door koffie en een cultuur waar liefde en vriendschap centraal staan. Ik opende Charlie’s dan ook met het doel om dezelfde gemoedelijke sfeer te creëren.” Voeg daar een leuk interieur, originele speciality coffees en de mogelijkheid om lekkers aan te kopen aan toe en je hebt een hotspot die aanslaat. Naast koffie slurpen kan je er trouwens ook terecht voor ontbijt of lunch, al dan niet gluten- en lactosevrij!

Een jaar lang koekjes!

Koekjesbakkerij Jules Destrooper beloont Charlie’s een jaar lang met hun authentieke Natuurboterwafeltjes. Een koekje dat nu eenmaal perfect bij dat kopje koffie past. De heerlijke koekjes van Jules Destrooper, wie kent ze trouwens niet? Het verhaal van de bekende koekjesbakkerij begint in 1886. Bij Jules himself. Hij werkt gedreven maar in stilte aan recepten, urenlang, tot ze zo verfijnd zijn dat je ervan gaat watertanden. Die originele Jules Destrooper recepten blijven tot op vandaag een goed bewaard geheim. Maar wij weten – uit goede bron – dat vooral het vermijden van bewaarmiddelen, kleur- en kunstmatige smaakstoffen ervoor zorgt dat de (boter)koekjes zo authentiek en puur smaken.

Stemmen en proeven

De beste koffiebar van Vlaanderen bepalen, gebeurt niet van vandaag op morgen. Verschillende plekken in Brussel, Antwerpen, Vlaams-Brabant, Limburg, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen behaalden eerst heel wat stemmen via de website. De vijf bars die het meeste stemmen haalden, belandden in de finale. Vervolgens ging de vierkoppige jury onaangekondigd op bezoek bij de finalisten om het concept te ontdekken en uiteraard dat perfect gezette kopje koffie te proeven…

Naast Charlie’s, de uiteindelijke winnaar, haalden ook King Kong Coffee uit Hasselt, Viva Sara uit Kortrijk, Li O Lait uit Brugge en Moor & Moor uit Gent de top-vijf.

De immer sympathieke Charlotte ontving de Best Coffee Bar Award!