Be My Stoemp - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Be My Stoemp

Brussel

What? Een kruisbestuiving tussen echte Brusselse stoemp en een Amerikaanse hotdog: daarvoor staat Be My Stoemp in de Sint-Gorikshallen te Brussel. Bezieler Cédric Gérard laat de ‘stoempdog’ perfect passen bij de slow food trend. Hij kiest voor gezond en evenwichtig voedsel voor jong en oud in de vorm van fastfood, maar dan wel met een verbeterd imago. Een langwerpig broodje gevuld met stoemp (aardappelpuree met een of meerdere groenten) en een ambachtelijke worst zijn het uitgangspunt van deze toch wel bijzondere creatie. Stoemp- en hotdogliefhebbers kunnen er maar liefst negen verschillende stoempdogs ontdekken, waarvan er telkens minstens twee vegetarisch zijn.

Looks? De Sint-Gorikshallen zijn sowieso al bijzonder en erg karaktervol, daar heeft de architectuur die dateert uit de Vlaamse neorenaissance veel mee te maken. Be My Stoemp koos ervoor om de eetplek in te richten met een mix van hout en metaal voor de toog en tafels, een hakblok en witte metrotegels die doen denken aan het slagersverleden. Net als oude foto’s van de Sint-Gorikshallen en een kaart van België met de telers en kwekers.

What else? Be My Stoemp biedt niet alleen stoempdogs aan. Je kunt er ook terecht voor huisgemaakte ijsyoghurt met plaatselijk geproduceerde en biologische ingrediënten. Om te drinken: gearomatiseerde waters en 100% Belgische wijnen. Heerlijk artisanaal!

Info? Open van maandag tot en met woensdag van 11 u. 30 tot 22 u. 30 en van donderdag tot en met zondag van 11 u. 30 tot
23 u.

Sint-Goriksplein 1
1000 Brussel

» Bekijk op kaart

+32497695253 website Facebook

Be My Stoemp Be My Stoemp Be My Stoemp Be My Stoemp Be My Stoemp Be My Stoemp