Baraque Friture - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Baraque Friture

Antwerpen

What? Baraque Friture is de eerste ‘fine dine friterie’. Wat we daaronder moeten verstaan? Geen frietje met iets erbij, wel andersom: iets lekkers met, jawel, een frietje erbij. Met ceci n’est pas une friture als motto, willen ze klanten laten genieten van de lekkerste Belgische kost zoals stoofvlees met bier en witloofsla, verse vol-au-vent of klassieke Luikse balletjes. Telkens met vers gebakken frieten erbij en toppings, side dishes of verse sauzen om het af te werken. De gerechtjes zijn bereid in samenwerking met topslager Luc De Laet, die ook unieke Belgian Butchers Sausages ontwikkelde: worstjes met mout, gestoofd en gegaard in een bier saus met rode kool en bloedsinaasappel. Ook passende vis- en veggiegerechten staan op de kaart. Biertjes en verse limonades zijn de belangrijkste dorstlessers en dan is er uiteraard ook nog ouderwetse filterkoffie.

Looks? Baraque Friture bevindt zich op de centrale Marnixplaats, in een lichtrijk hoekpand. Het interieur kreeg een geometrische look: verschillende panelen bestaande uit houten latjes passen als een puzzel in elkaar; een leuk optisch effect. Let ook op de details die verwijzen naar de Belgische roots. Een echte foodbar waar je plaats neemt aan de lange eettafel of gewoon lekkers kan meenemen naar huis of een terras in de buurt.

What else? Bezielers van het concept zijn de heren achter ‘Otomat, heavenly pizza‘, geen onbekenden in het Belgische horecalandschap.

Info? Elke dag geopend van 17 u. tot middernacht.

Marnixplaats 10
2000 Antwerpen

» Bekijk op kaart

website

Baraque Friture Baraque Friture Baraque Friture Baraque Friture Baraque Friture Baraque Friture Baraque Friture Baraque Friture Baraque Friture Baraque Friture Baraque Friture