Backstay Hotel - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Backstay Hotel

Gent

What? Deze gloednieuwe hostel vond zijn thuis in het voormalige redactiekantoor van ‘Dagblad Vooruit’ in de Sint-Pietersnieuwsstraat. Na de stopzetting van de activiteiten van ‘Dagblad Vooruit’ werd het pand in de jaren tachtig omgevormd tot het cultuurhuis ‘Backstage’. En onder die naam is het bij de meeste mensen tot op vandaag nog steeds gekend. Met een capaciteit van 108 bedden is Backstay Hotel één van de grootste hostels in regio Gent.

Looks? Het pand heeft een retro-industriële look met een opvallende, mat-glazen eclectische gevel. Verwijzingen naar het verleden vormen de rode draad in de inrichting van de lobby, bar en ontbijthoek. Zo kreeg ieder verdiep de naam van een internationaal dagblad en is er een blogkamer met retro typmachines.

What else? Bekende dichters zoals Louis Paul Boon en Richard Minnen hadden hun vaste stek in ‘Dagblad Vooruit’. De blogkamer, gesitueerd in de verlichte toren van de voorgevel, wordt ter beschikking gesteld van reizigers en Gentenaars om er hun verhalen neer te pennen. Ook in de Backstay Bar kunnen Gentenaars en reizigers elkaar ontmoeten en zich verdiepen in internationale kranten, reisgidsen en bergen literatuur.

Sint-Pietersnieuwstraat 128
9000 Gent

» Bekijk op kaart

+32 9 395 96 60 ghent@backstayhostels.com website

Backstay Backstay Hotel Backstay Hotel Backstay Hotel Backstay Hotel