B-Bar - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

B-Bar

Gent

What? De eerste 100% Belgische wijnbar in Gent is een feit; in B-Bar proef je uitsluitend wijnen, bieren, bubbels, gins… van eigen bodem. Een 40-tal rosé, rode of witte wijnen sieren de uitgebreide wijnkaart, vanaf €4 per glas kan je ter plaatse proeven maar aankopen om er thuis van te genieten is natuurlijk ook een optie. De honger stillen kan met de kleine of grote ‘ontdekkingsbordjes’ (ideaal om te delen), opnieuw met énkel Belgische producten. Tijdens het weekend kan je er vanaf 9 u. 30 terecht voor brunch. Bezielers Benoit Drubulle (brouwer van het Gentse bier Crabbelaer) en sommelier Jonas De Maere willen met B-Bar aantonen dat topkwaliteit ook dicht bij huis te vinden is.

Looks? Het statige, zomerse hoekpand in de Kuiperskaai ligt vlak aan het water en heeft zo meteen een grote troef mee: een gezellig terras met een interessant uitzicht. Binnen voert blank hout de boventoon, tafeltjes in marmer look vullen aan. In het interieur staan de wijnen centraal: niet in een klassiek wijnrek, wel in een moderne constructie van houten planken. Zodra het wat frisser wordt, kan het haardvuur aan en is B-Bar meteen een plek om heel de avond rustig door te brengen.

What else? De Gentse B-Bar is de tweede telg in de familie, Antwerpen ging al voor. In beide zaken kan je wijnworkshops en lezingen volgen, hou de Facebook-pagina in de gaten om op de hoogte te blijven.

Info? Geopend van woensdag t.e.m. vrijdag van 17 u. tot 23 u. Zaterdag van 10 u. tot 23 u. Zondag van 10 u. tot 14 u.

Kuiperskaai 14
9000 Gent

» Bekijk op kaart

09 311 59 82 bbarghent@gmail.com

B-Bar B-Bar B-Bar B-Bar B-Bar B-Bar