Aroy Aroy - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Aroy Aroy

Gent

What? Chef kok Jason Blanckaert sloot de deuren van zijn alom geprezen restaurant J.E.F. om – op dezelfde locatie – opnieuw de handen in elkaar te slaan met zijn broer Michael. Samen bundelen ze twee verschillende werelden op twee manieren: Aroy Aroy is de klinkende naam van hun pop-up turned vaste adres waar ze hun liefde voor de Thaïse keuken uiten. En hun liefde voor bier, die ook. Hier schotelen ze je elke week een uitgebreid – al dan niet vegetarisch menu – voor.

Looks? Het interieur is simpel met hier en daar een verwijzing naar de Thaise roots. Street artist Sam Scarpulla nam enkele muren onder handen. Houten meubilair, frisse planten en gloeilampen doen denken aan een zwoele Thaise avond.

What else? Michael fotografeerde en proefde er zeven jaar lang op los in Thailand, hij verloor zijn hart aan het land. Broer Jason bleef met zijn sterk ontwikkelde smaakpapillen niet ongevoelig voor het curry-virus en deelde al snel diezelfde passie. Samen schreven ze hun favoriete gerechten neer in het gelijknamige boek Aroy Aroy, een boek waarin ze de smaken, de eenvoud, de geuren, kleuren en kruiden van de Thaise keuken eren.  Lekker, lekker. Of ‘aroy, aroy’, zoals ze dat in het Thais zeggen.

Info? Maandag tot en met vrijdag geopend van 19u tot 1 u. Zaterdag en zondag gesloten.

Lange Steenstraat 10
9000 Gent

» Bekijk op kaart

0479 12 45 90 hello@aroyaroy.be Facebook

Aroy Aroy Aroy Aroy Aroy Aroy Aroy Aroy