Antwerpen: een paradijs voor coffeelovers - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

Antwerpen: een paradijs voor coffeelovers

Maakt jouw hart een klein sprongetje bij de geur van versgemalen koffiebonen? Zijn barista’s jouw meest favoriete mensen op aarde? Kan jij niet zonder je dagelijkse kop koffie om de dag te doorstaan? Je had het misschien niet verwacht maar voor de beste koffie van het land moet je in A-town zijn. Haast en spoed is zelden goed… maar rep je deze keer toch maar naar ’t Stad: Antwerpen dus!

Antwerpen is the place to be voor koffie addicts, thee lovers en hipsters tout court. In deze stad vind je wel op elke hoek van de straat een hippe koffiebar. Haal je smartphone alvast boven want deze vijf parels zijn stuk voor stuk pinterest perfect.

Mirlo's

Coffee lovers én foodies zijn bij Mirlo’s aan het juiste adres. Deze zaak is heel wat meer dan alweer een koffiehuis. Trotse eigenares Merels Boels trok vroeger rond met een roze cupcake-truck en trekt deze gezelligheid helemaal door in haar zaak. Een plaats waar coffee & food meets giftshopping. Het interieur van dit stekje laat je hart ongetwijfeld sneller slaan, al kan de cafeïne daar ook iets mee te maken hebben. Het is dan ook mooi meegenomen dat bijna alles te koop is. Een ding is zeker: deze parel is het ontdekken waard.

Meer info

Beans & Blends

Rasechte koffiedrinkers zullen het beamen: Braziliaanse koffie is the best. Voor een ticket richting het beloofde koffieland moet je net iets te diep in de buidel tasten. Gelukkig is er Beans & Blends die de beste Braziliaanse koffie naar het Antwerpse Zuid brengt. Hun motto is dan ook niet voor niets “de beste koffie naar de mensen brengen, aan een betaalbare prijs”. Ook voor een lichte lunch, koekjes, taarten en verfrissende smoothies kan je hier terecht.

Meer info

Kaffeenini

Shoppen kan heel vermoeiend zijn. Even genoeg met de tassen gesleurd en nood aan een cafeïne boost? Neem dan zeker een pitstop bij Kaffeenini. De zaak met een hoog Berlin gefühl bedient je op je wenken met hun heerlijke koffie en – niet te vergeten – bagels. Probeer zeker eens de Duitse Flammkuchen: dunne pannenkoeken gemaakt van meel uit de Elzas en een hartige topping. Zo ben je weer helemaal klaar om jouw shopping spree verder te zetten.

Meer info

Normo

Bij Normo is koffie maken én drinken serious business. Door de industriële koffiebrander voelt de zaak een beetje aan als een mini koffiebranderij. Gelegen in de hippe Antwerpse studentenbuurt is Normo dan ook de rots in branding – pun intended – voor vele studenten. Als kers op de taart verwent het paradijs voor slowcoffeeliefhebbers zijn klanten met een gespecialiseerd koffieaanbod dat wekelijks wijzigt.

Meer info

Coffee & Vinyl

Last but definitely not least moet je zeker eens binnenspringen bij Coffee & Vinyl. Zoals de naam doet vermoeden kan je hier rustig een koffietje drinken terwijl je snuistert tussen de duizenden LP’s. Af en toe kan je er ook een tentoonstelling of optreden meepikken. Koffie en kunst gaan hier duidelijk hand in hand. The perfect place voor een lazy sunday.

Meer info

Coffee, what else?

Iedereen weet dat koffie verslavend is en je energie geeft. Maar van deze fun facts – ze komen je gegarandeerd nog eens van pas tijdens een koffie trivia – was je zeker nog niet op de hoogte:

• Wist je dat we het allemaal te danken hebben aan geiten? That’s right: volgens de legende ontdekten Ethiopische herders als eersten de effecten van cafeïne nadat hun geiten crazy in the coconut werden na het eten van koffiebonen.

• Wist je dat het drinken van cafeïne helpt om vet te verbranden? Laat dus gerust je schuldgevoel achterwege wanneer je een les zumba inruilt voor een koffietje met een vriendin. Misschien een abonnement nemen bij Starbucks?

• Wist je dat je als echte koffieliefhebber eigenlijk altijd en overal koffie kunt bestellen? In quasi elke taal klinkt koffie namelijk bijna hetzelfde. Vijftalig? Natuurlijk!

• Wist je dat – hoe onlogisch het ook klinkt – milde koffie meer cafeïne bevat dan donkere koffie? Dit komt doordat er bij donkere bonen meer cafeïne verband wordt tijdens het branden van de bonen.

• Wist je dat de naam ‘koffie’ afstamt van ‘quahwheh’ wat sterkte of macht betekent? Verklaart waarom we na een kop koffie al snel het gevoel hebben dat we de wereld aankunnen!

Toen Itineraries of Taste (het online platform vol reisinspiratie van watermerk S. Pellegrino) op zoek ging naar de leukste plekjes in de stad Antwerpen, hielp Newplacestobe maar wat graag mee met die zoektocht. Meer lees je hier