Waarheen na de Gentse Feesten? Deze hotspots zijn wél open! - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

Waarheen na de Gentse Feesten? Deze hotspots zijn wél open!

De Gentse Feesten overleefd? Mooi zo! Maar wat erna gedaan? Terwijl veel zaken de deuren sluiten om heel even te bekomen, ging Newplacestobe op zoek naar dé hotspots die je nog steeds van drank en spijs voorzien. Ga er ontkateren, uitblazen en culinair genieten. Een overzicht:

Bar Bricolage

Bar Bricolage is een ontmoetingsplek voor jong en minder jong en een project van TOTUM, een Gentse cult-organisatie die jaagt op ongeziene locaties en upcycling hoog in het vaandel draagt. En dat zie je ook in Bar Bricolage: steigerhout en paletten werden omgevormd tot impressionante constructies aan de rand van de stad. Ze vormen de perfecte plek om te chillen, wat te drinken met vrienden en tot laat in de avond te dansen. De drankkaart is verrassend (zo vind je er Brussels Beer Project, BrewDog, Mobile Liquor Store en Drinks52), externe foodies zorgen voor (gezonde) kost, DJ’s draaien plaatjes.

 

Nog geopend t.e.m. 1 oktober.
Chinastraat 1.

Meer info

Peaberry

Nood aan een (straf) koffietje? Laurence van Peaberry staat na de Gentse Feesten klaar om je van de nodige energie te voorzien. Wist je trouwens dat een peaberry een koffieboon is die helemaal alleen in de bes zit (in tegenstelling tot andere bonen, die met twee tegen elkaar groeien)? De mythe rond dat boontje belooft meer aroma’s en een betere smaak van de koffie… ‘Nuff said. 

 

Week na de Gentse Feesten van 12 u. tot 18 u. Vanaf augustus vanaf 8 u. 
Limburgstraat 24.

Meer info

Pony's

Op zoek naar een drankje dat buiten de paden van de gangbare klassiekers treedt? En dan hebben we het niet over de Irish Coffee’s van de Vlasmarkt. Pony’s is het kleine broertje van cocktailbar Jigger’s, maar dan zonder op voorhand te reserveren of aan te bellen. Geen merken of labels, wel uitdagende no-nonsense cocktails met uitsluitend Europese producten.

 

Geopend van woensdag t.e.m. vrijdag vanaf 18 u, zaterdag en zondag vanaf 15 u.
Sint-Jacobsnieuwstraat 123.

Vooruit Café

Het Vooruit Café én terras zijn voor menig Gentenaar plaats van afspraak voor een laptop-uurtje of twee, eerste (blind) date, after-work aperitivo of simpel avondmaalVan frisse salades tot de classic Vooruit-spaghetti: er is voor elk wat wils. Een pop-up cocktailbar en petanquebaan maken het café trouwens extra zomers. Ook de Vooruit-agenda belooft na de Feesten heel wat muzikaal en cultureel vertier.

 

Geopend van 12 u. tot 1 u. 
Sint-Pietersnieuwstraat 23.

Meer info

Keizershof

Het Keizershof is sinds (vijfendertig) jaar en dag een vaste waarde in de Gentse binnenstad. De authentieke look van toen bleef al die tijd bewaard maar werd vandaag in een hipper jasje gestoken (check de kunst aan de muren ook eens). In stoverij we trust was de Gentse Feesten-leuze van de zaak, maar ook erna kan je er terecht voor deze klassieker en andere seizoens- en streekgebonden gerechtjes. De zonnige binnentuin is trouwens een verborgen parel voor wat groen en rust.

 

Keuken geopend van dinsdag t.e.m. zaterdag van 18 u. tot 22 u.
Vrijdagmarkt 47.

Meer info

La Rosa

Bar La Rosa brengt in het historische Oudburg een aanbod aan huisbereide drankjes en cocktails, gepaard met wekelijks wisselende versnaperingen. Onder meer bruschetta’s, vers geplukte artisjokken en zomerse watermeloensalade stonden al op het menu. Als de zon schijnt is het terras een place to be, maar ook binnenin is het gezellig vertoeven.

 

Geopend van 14 u. tot 23 u.
Oudburg 72.

Eat Love Lasagna

Iets stevigs nodig om te bekomen van tien dagen feesten? Bij Eat Love Lasagne (inderdaad, aan de achterkant van Eat Love Pizza) proef je op Italiaanse wijze van van heel wat antipasti, lasagna rossa en lasagna bianca. Klassiekers zoals thuis, maar ook minder klassieke varianten staan op het menu. Keuzestress? Kies voor het tasting menu en mix. Nog tot eind september kan je ook terecht bij Eat Love Picnic: een picknick in een groene tuin die verscholen ligt in de Veldstraat, zowaar de drukste straat van de stad.

 

Alle dagen geopend van 12 u. tot 14 u. en van 18 u. tot 21 u, in het weekend tot 22 u.
Goed om weten: betalen doe je hier énkel met de kaart.
Onderbergen 25.

Superette RTT

De Superette is in Gent een vaste waarde voor een stevige brunch of gemoedelijke lunch, maar ook voor de pizza’s die recht uit de houtoven komen. Superette RTT is een pop-up versie (genoemd naar de voormalige RTT- en later Belgacom-toren die nu dienst doet als locatie) waar uitsluitend de pizza’s geserveerd worden. Een feeërieke setting in openlucht, inclusief hangmatten en gloeilampjes tussen de bomen, doet de rest.

 

Geopend woensdag t.e.m. zondag van 17 u. tot 23 u. en enkel bij goed weer.
Keizerkarelstraat, Belgacom-toren. 

Wurst

Als het iets sneller mag gaan, kan gourmet fastfood al eens van pas komen. Bij Würst eet je haute dogs: geen slappe broodjes met knackworstjes, wel een gegrild stukje vlees van hoge kwaliteit aangevuld met originele toppings. Het concept van Jeroen Meus tilt de gewone hotdog duidelijk naar een hoger niveau.

 

Geopend op maandag en dinsdag van 11 u. 45 tot 20 u,
woensdag t.e.m. zaterdag tot 21 u.
Nederkouter 50.

Meer info

Romain Roquette

Tijd voor detox? De salades van Romain Roquette sturen je alvast in de juiste richting. Stel zelf eentje samen of laat je verleiden door de suggesties. Handig om meteen af te halen na het werk, vlakbij station Dampoort, of om uitgebreid te genieten aan de zonnige tafeltjes in de Nederkouter.

 

Nederkouter 7: geopend van maandag t.e.m. donderdag van 11 u. 30 tot 19 u. 30, vrijdag en zaterdag tot 16 u.
Oktrooiplein 1: geopend van maandag t.e.m. vrijdag van 8 u. 30 tot 16 u. 30. 

Meer info

Gaston

Tijdens de zomermaanden proef je bij Gaston van een slow cocktail, een lichte lunch of uitgebreid diner. Denk: Belgisch-Franse klassiekers met een hoek af, maar evengoed ga je er voor huisbereide garnaalkroketjes of wat zomerse tapas. Grootste troef is de locatie: even tot rust komen met een spectaculair zicht op de Gentse skyline. Het grote terras bevindt zich op het dak van de oude Galvestonfabriek. Een Zuid-Franse gevoel krijg je op het terras en in de petanque-coté, maar bij slecht weer kan je ook gewoon binnen terecht (zonder het uitzicht te verliezen).

 

Geopend van dinsdag t.e.m. vrijdag van 12 u. tot 22 u.
Zaterdag van 18 u. tot 22 u, zondag van 12 u. tot 14 u. 30 maar tapas tot 18 u.
Hurstweg 8.

Meer info

Bar Bidon (Coffee & Bicycle)

Terwijl Bar Bidon naar goede gewoonte de deuren gesloten hield tijdens de Gentse Feesten, staan ze erna meer dan klaar voor iedereen van een flinke pot koffie te voorzien. Ook voor een gezond onbijtje of frisse lunch kan je er terecht. De lange tafel nodigt dan weer uit tot uren blijven hangen en tijdens zonnige momenten geniet je verder op de stoep.

 

Bisdomkaai 25.
Geopend van 9 u. 30 tot 17 u. 30.

DOK

DOK is de tijdelijke invulling van een groot terrein in de oude haven van Gent. Een bruisende en inspirerende ontmoetingsplek met drank en spijs, maar ook een platform voor creatie van culturele, sportieve, kunstzinnige of sociale concepten. Een concertje meepikken of misschien zelfs de heuse DOKjungleparty? Events genoeg om de gezellige feestvreugde verder te zetten!

 

Splitsing Koopvaardijlaan – Afrikalaan.
Altijd open op zon- en feestdagen van 11 u. tot 22 u.
De DOKbewoners openen DOK altijd op donderdagen van acht tot middernacht én regelmatig op andere dagen.