Acht keer genieten met een klein budget - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

Acht keer genieten met een klein budget

Iedereen kent het: je wil eens lekker uiteten, maar ook wel de vinger op de knip houden. Wij zetten enkele goedkope restaurants op een rijtje waar je de rekening laag houdt, maar het genot hoog!

Livelli

Antwerpen

Bij Livelli vind je verse, huisgemaakte lasagnes bereid door vader en zoon Leys in een huiselijke sfeer. Hun motto ‘layers of happiness’ (Livelli betekent laagjes in het Italiaans) proef je niet alleen in de originele lasagnes, maar zie je ook terug in de rekening.

Meer info

Burgerhuis

Asse

Een hap-slik-weg burger staat je niet te wachten bij het Burgerhuis. In plaats daarvan serveren ze artisanale burgers met nét dat tikkeltje meer. Ze kiezen zelf het vlees van een gelukkige koe, want dat geeft smaak. Vervolgens malen, kruiden en vormen ze de burgers in hun eigen keuken.

Meer info

Vanallier

Stekene

Klassieke Belgische keuken meets streetfood. Vanallier brengt de foodtrucks naar binnen in een open sfeer. Voor een betaalbare prijs kies je uit hamburgers, wraps, salades en verse kroketten, geserveerd met Bossuwé frieten. Het uitgebreid bierassortiment zorgt voor verfrissing.

Meer info

Baraque Friture

Antwerpen

Toegegeven: een frietje halen bij het frituur klinkt misschien saai, bij Baraque Friture is het dat zeker niet. Met hun concept ‘fine dine friterie’ en het motto ‘ceci n’est pas une friture’ willen ze je laten genieten van de lekkerste Belgische kost zoals stoofvlees met bier en witloofsla, verse vol-au-vent of klassieke Luikse balletjes met uiteraard versgebakken frietjes erbij.

Meer info

Donki

Brussel

Fastfood en goedkoop gaan hand in hand. Maar toffe, lekkere én verse fastfood? Dat bewijst Donki met hun Mexican style foodbar. Recht voor je neus word je burrito, taco of salade klaargemaakt, waarbij je zelf je vulling kiest.

Meer info

Würst

Leuven

Een hotdog, maar dan fancy. Bij Würst serveren ze haute dog: een gourmetversie met topgarnituren. In het industriële interieur kies je aan de open toonbank en grillplaat je favoriet voor nog geen tientje. Voor een paar euro meer bestel je een XL-variant als king of the haute dog.

Meer info

Holy Food Market

Gent

Heb je moeite met kiezen omdat alles er altijd té lekker uitziet? Bij Holy Food Market, geïnspireerd op de voedselmarkthallen uit het buitenland, proef je van verschillende gerechten van verschillende food entrepreneurs. Weg keuzestress én je budget heb je zelf in de hand.

Bavet

Gent

Bavet profileert zich als de eerste ‘fast casual spaghetti chain’ – kortom: hier kom je (snel) je spaghetti eten in een gemoedelijke sfeer. Studentikoos? Misschien. Maar de kwaliteit van de versbereide sauzen en pasta’s doen ook minder jonge liefhebbers terugkeren. En voor de smossers: zoals de naam al aangeeft, krijg je ook effectief een bavet rond je nek.

Meer info