9 x winters uitwaaien in Oostende - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

9 x winters uitwaaien in Oostende

De Belgische kust: niet de meest idyllische of exotische, dat geven we toe, maar wel eentje met karakter. Oostende is zo’n badstad die tot de verbeelding spreekt, ook in de winter. Eeuwen geleden was het de plek bij uitstek voor de buitenhuizen van menig koninklijk bloed, vandaag nog steeds een place to be voor wie houdt van kunst, cultuur en heel wat fijne adresjes.

Trek die winterjas en dito sjaal aan, neem een hap van de zilte zeelucht op het strand (goed voor lichaam én geest) en vooral: ontdek de talloze hotspots die de onbetwistbare Koningin der Badsteden te bieden heeft…

Enkele pareltjes geven we je alvast mee!

Ferm

Oostende

Een conceptstore die niet enkel het hart van menig Oostendenaar sneller doet slaan, maar ook mensen van verder weg zonder verpinken naar de badstad lokt. Je vindt er kledij voor hippe dames én heren, interieuraccessoires, illustraties en culinary goodies. Scandinavische merken staan er centraal: labels die stuk voor stuk no-nonsense en kwaliteit nastreven.

Meer info
ferm ferm

diVino

Oostende

Een charmante wijnbistro, verstopt in de winkelstraten van de stad. DiVino is een verdoken zuiders pareltje aan de Vlaamse kust. De gerechten zijn seizoensgebonden en wisselen wekelijks, ze zijn internationaal getint en steeds gekoppeld aan een gepaste wijn. Immer sympathieke zaakvoerder Kurt geeft er maar wat graag een woordje uitleg bij.

Meer info
diVino

Azee

Oostende

Azee is een kleinschalige en charmante B&B aan zee. Dat laatste mag je letterlijk nemen want het strand bevindt zich op wandelafstand. Na een lange dag uitwaaien aan de kust kan je bij Azee wegdromen in de Boeddha-, Chocolate- of Velvet kamer. ’s Ochtends zorgt eigenares Alicia voor een zoet en zalig ontbijt met kraakverse streekproducten

Meer info
Azee Azee

Design Oostende

Oostende

Een design- en lifestyle shop waar designliefhebbers en geschenkenjagers hun hartje verliezen aan het breed assortiment interieur- en designobjecten- en dat in alle prijsklassen. Van gevestigde waarden of rijzende sterren in de designwereld tot (piep)jong, vers talent: voor ieder wat wils.

Meer info
Design Oostende

Lily

Oostende

Lily is een vrolijke en frisse conceptstore waar je terecht kan voor een complete, nieuwe outfit maar even goed voor interieurgadgets en cadeautjes. Lily staat voor Life’s Little Luxuries: betaalbare (kleine) accessoires en kleren die je niet bij de grote ketens vindt. Een winkelverademing!

Meer info
Lily

De Familie Jansen

Oostende

Op het Oostendse Mijnplein kaapte De Familie Jansen de prijs weg van ‘Best Coffee Bar’ op de Hospitality Awards in 2014 – de ultieme bekroning voor een horecazaak. En terecht: De Familie Jansen is een leuke afwisseling tussen de traditionele tearooms aan de kust. In alle rust genieten van een dampende kop na een lange strandwandeling doe je in deze eigenzinnige ‘kaffiebar’.

Meer info

BeauSite

Oostende

Een culinaire plek met zicht op zee met een kunstgalerij als alter ego – of is het andersom? BeauSite is een unieke plek in Oostende: je stapt er binnen in een nostalgische wereld van kunst, design en vintage. Mensen met een liefde voor (kook)kunst komen er samen op de koffie, voor een eenvoudige maar goede maaltijd of gewoon voor een babbel inclusief panoramisch uitzicht.

Meer info
BeauSite

Pied de Poule

Oostende

Pied de Poule is een echt walhalla voor fashionista’s in Oostende. Bohemian en urban-hippie meets minimalistisch in deze Scandinavisch-getinte boetiek. Lindsey (eigenares) en Charlotte kiezen de collecties zorgvuldig uit steden als Stockholm, Kopenhagen, L.A., Parijs en… Antwerpen!

Meer info
Pied de Poule

CultuurCafé De Grote Post

Oostende

Het cultuurcentrum de Grote Post zorgt ervoor dat jouw culturele honger gestild wordt, het bijhorende CultuurCafé biedt een oplossing voor die andere honger. Dagelijks kan je er terecht van ontbijt tot diner, van snack tot gebak. De vaste kaart biedt al een ruime keuze, de suggesties zijn een originele aanvulling – van internationaal getint tot pure Vlaamse (kust)kost!

Meer info
CultuurCafé