Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

9 x scoren in Brugge

 

Brugge is geen stad om zomaar voorbij te rijden. Deze Middeleeuwse telg van de West-Vlaamse familie ademt niet enkel cultuur en geschiedenis, ze is ook nog eens de stad bij uitstek om vaste (culinaire) waarden te combineren met jongere, hippe hotspots.

Newplacestobe.com verzamelde alvast de beste adresjes om te genieten van de wereldse binnenstad!

 

Hubert

Chef Henk en echtgenote-gastvrouw Veronique installeerden naast hun sterrestaurant (Sans Cravate) een gloednieuwe gastrobar. Henk is eveneens meester-rotisseur (of -spitdraaier) en zo zie je op het spit onder meer hele lamskarkassen, piepkuikens en zelfs groenten draaien. Voor de fijnproevers is er ook een ruime keuze aan charcuterie met exquise patés en terrines uit eigen atelier, diverse Spaanse, Italiaanse en Franse hammen, zwarte en witte pensen, 25 verschillende soorten kazen…

Meer info

Cafuné

In tegenstelling tot wat je zou denken, ben je bij Cafuné Espresso Bar voor meer dan enkel slow coffee, espresso en latte machiatto aan het juiste adres. ’s Ochtends is het hier tijd voor verse ontbijtkoeken, ’s middags staan er bagels en quiche op het menu van deze zaak in de Brugse binnenstad. In de namiddag vullen de taart van de dag, hot coco, biologische thee infusies, klassieke Chinese thee en limonade van het huis de kaart aan. Wie minder tijd heeft, kan hier ook een take-away drinkoppikken.

Meer info

Jilles

Jilles is een vaste gourmetburgerwaarde in Gent, de stad Brugge bleek de ideale locatie te zijn voor uitbreiding. Het recept blijft onveranderd: hamburgers met vlees van goede kwaliteit (100% Charolais-rund), een warm bagnatbroodje en verschillende, speciale toppings. Er zijn ook veggieburgers en spitburgers met Breydelham. Alles wordt steeds geserveerd met marktverse mesclun salade. Steakhouse frietjes als side-dish voor de liefhebbers.

Meer info

Sanseveria Bagelsalon

De allereerste bagelbar in Brugge en omstreken heet Sanseveria Bagelsalon and oh yes they can bagel it! Deze New Yorkse hype verovert stillaan het hart van de Vlamingen. Kies er voor een heerlijk ontbijt of een krokante lunch.

Meer info

NXT Door

De heren van Tom’s Diner vonden de tijd rijp voor een nieuwe dimensie: wie nu de ingang van het restaurant doorstapt, kan meteen doorwandelen naar Nxt Door. Hier kom je voor een heuse streetfood experience.  Op het menu: verrassende smaken in de vorm van kleine gerechtjes of bar bites. 

Meer info

Floris

Bij Floris proef je gastronomische gerechten aan een betaalbare prijs (de tweegangen-lunch voor 29 euro bijvoorbeeld). Er is telkens een vast menu met vier gerechten en nog enkele losstaande gerechten à la carte. Yanick Dehandschutter, uitgeroepen tot Beste Sommelier van België, stelde de wijnkaart samen.

Meer info

Tête Pressée

Lunchen of dineren doe je hier aan de grote houten eettafel in de open keuken. Je beleeft er culinaire nostalgie letterlijk vanop de eerste rij: je ziet chef Pieter koken met pure, Belgische kwaliteitsproducten!

Meer info

Grand Cru

Brasserie Grand Cru is het paradepaardje van gerenommeerde chef Yvo Degraeve. De kok nam een tijdje afscheid van de keuken maar het bloed – of beter: de saus – kruipt waar het niet gaan kan. Klaar voor een nieuw avontuur stampte hij Brasserie Grand Cru uit de grond. In deze klassevolle zaak zet hij de nostalgische Belgische keuken in de kijker. De geur van sudderende stoofpotjes laat je instant watertanden.

Meer info