Collectie

9 x genieten van de eerste lentezon!

De lente is officieel gestart, de lentezon officieel gevoeld: yes, we zijn meer dan klaar voor het terrasjesseizoen. Want where else dan op een zonovergoten terras geniet je van die eerste zalige warmte? Juist ja. Newplacestobe verzamelde alvast enkele van ’s lands leukste plekjes om van een fris glas rosé, een vers groentesapje of een lekkere kop koffie te genieten!  

Barchel

Antwerpen

In deze all day foodbar, zoals het Antwerpse Barchel zichzelf beschrijft, kan je terecht voor ontbijt, brunch, lunch en apero. Het interieur binnen in het grote herenhuis is een pareltje, maar het loont ook zeker de moeite om eens naar de gezellige binnentuin te trekken. On the menu? Verse salades, finger-licking bagels, knapperige toasts, gepocheerde eitjes en meer lekkers.

Meer info

Noah

Gent

Dit oude schip heeft met Noah een tweede leven gekregen. Voor lunch, cake en koffie stap je hier aan boord. Dit terras is niet zoals alle andere: zet je matrozenpet op en geniet van het zicht op het water. Ook ’s avonds kan je genieten van apero, hapjes en muziek. Aye aye, captain!

Meer info

La Fabrique en Ville

Brussel

Het beste brunchbuffet van Brussel? Dat vind je bij La Fabrique en Ville, het broertje van La Fabrique au Châtelain, een ontbijt- en brunchplek in Elsene. Bij deze jongere telg, een frisse hotspot in het Egmont park in hartje Brussel, doe je jezelf te goed aan brunch, lunch en thee of koffie met taart. In het weekend kan je hier lang en uitgebreid genieten van de 100% huisgemaakte brunchbuffet – en dat gewoon middenin het groen.

Meer info

Soshun

Herzele

Dit is de ideale plek voor theeliefhebbers. Het buitenterrasje is bekleed met houten paletten. Op de vintage kussens geniet je van drankjes zoals groene thee, vers gezette cappuccino, een glas biologische limonade… Voor de kleine honger kan je er ook een lichte lunch krijgen. Leuk extraatje: Soshun heeft ook een concept store met leuke hebbedingetjes zoals juwelen en kaartjes.

Meer info

Unwined

Mechelen

Need to unwind? Get wined (& dined) in deze wijnbar in hartje Mechelen. Geniet bij je glas wijn van lekkere hapjes zoals dadels met spek, bruschetta’s of een klassieke kaasplank in alle soorten en maten. Bij mooi weer gaan de deuren achteraan open en kom je op het grote, groene tuinterras terecht. Van daaruit heb je een prachtig zicht op de Sint-Romboutstoren. Win-win!

Meer info

Rokkebolle

Ledeberg

In Rokkebolle geniet je samen met je gezelschap van een drankje. Voor de kleine honger zijn er ook hapjes of kleine pizza’s. Bij mooi weer is de binnentuin ideaal: daar plof je lekker neer in een strandstoel of neem je plaats op een houten bankje. Zowel binnen als in de tuin kan je niet naast al dat groen kijken: in every corner staan bloemen en planten.

Meer info

La Recré Café

Elsene

Wil je rustig een kop koffie drinken en daarbij niet opgejaagd worden? Wil je een volledige dag in een andere omgeving werken met daarbij koffie à volonté? Dan is La Recré Café in Brussel voor jou the place to be. Hier betaal je niet per drankje, maar voor de tijd die je er doorbrengt. Achteraan kan je ook in de tuin van je cup of coffee sippen en zelfs lekker ontspannen in de – ja, je leest het goed – jacuzzi.

Meer info

Café Kamiel

Antwerpen

Ook hier lokt vooral de brunch in het weekend je naar deze plek: Café Kamiel. Je kan er namelijk onbeperkt aanschuiven aan een uitgebreid én gezond buffet. De Markgravewijk is volgens sommige Antwerpenaren een beetje een dorp in de stad. Exact wat Frederik en zijn zus Ans zochten: de ideale plek om een persoonlijke band te creëren met de klanten. Het zonnige terras is dé plek bij uitstek om dat zelf te gaan ontdekken!

Meer info

Gen'Eat

Deinze

Kom op het kleine, maar gezellige terrasje van Gen’eat proeven van verse wraps, salades, sapjes en desserts. Mag het gewoon een koffie of thee zijn? Dat kan ook. Eigenares Lynn deelt haar passie voor gezond en lekker eten in haar drankjes en gerechtjes. Gen’eaten maar!

Meer info