9 conceptstores to see! - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Artikel

9 conceptstores to see!

Shoppen in je favoriete winkels, een cocktail drinken in een hippe bar en afsluiten met een diner in een nieuw restaurant? Klinkt als een gezellige weekenddag – van een aantal jaar geleden. Anno 2017 gaan we volop snuisteren in concept stores: de all in one hotspots waar zowel foodies als fans van mode, design, kunst en interieur hun hartje ophalen. Wij lijsten alvast enkele plekken op waar je moeiteloos wat langer blijft rondhangen!

Fork

Brussel

Fork Foods & Goods is met een winkel, delicatessenzaak én snackbar zoveel meer dan een gewone eetzaak. In deze conceptstore eet je eenvoudige maar dagverse, huisbereide gerechten, proef je van een ruime selectie aan Belgische bieren en to top it all: shop je goodies naar hartenlust.

Meer info

Haven

Antwerpen

Nu we de eerste zonnestralen gevoeld hebben, kriebelt het om naar buiten te gaan. Voor sportievelingen geldt dat nog meer. Haven is een conceptstore waar surfers én niet-surfers hun gading kunnen vinden. Naast surfbenodigdheden vind je hier ook muziek, mode, design en kunst in allerlei vormen.

Meer info

Goûts et Couleurs

Brugge

Bij Goûts et Couleurs kan je terecht voor meubels en gadgets van onder andere Munk, Xala, Ferm Living, Muuto, Hay en tal van andere Scandinavisch (getinte) merken. Pure, warme en natuurlijke materialen staan in deze jonge en vernieuwende conceptstore centraal.

Meer info

Au Nom du Pied

Gent

Au Nom du Pied is de conceptstore van zussen Bernice en Dymphne die sinds jaar en dag hun passie voor mode delen. In hun winkelconcept staat fashion dan ook centraal (voornamelijk schoenen, noem ze gerust the sisterhood of the traveling shoes), interieuraccessoires en food & drinks maken het plaatje compleet.

Meer info

Jūttu

Antwerpen

Vele conceptstores zijn geïnspireerd op de Scandinavische lifestyle en Jūttu is daar een perfecte voorbeeld van. Deze winkel slaat zijn deuren open voor de kritische, bewuste en hippe shoppers. Jūttu is Fins voor ‘verhaal’ of ‘artikel’ en laat dat nu exact zijn wat deze conceptstore doet: een verhaal vertellen en zich laten lezen als een magazine dat je rustig doorbladert.

Meer info

Bar Copine

Lokeren

Bar Copine is een conceptbar met de nadruk op koffie en thee, maar ook voor een brunch, lunch of after-work aperitief kan je er terecht. De zaak is het paradepaardje van de vrouw des huizes Kim. Haar verslaving voor koffie en liefde voor Scandinavisch interieur komen hier helemaal tot zijn recht. Last but not least vind je hier ook tal van leuke interieuraccessoires.

Meer info

Helabar

Hasselt

Helabar is een totaalconcept: overdag drink je er een kop koffie of een glas wijn en snuister je in de winkel tussen design en accessoires van onder meer Pieter Stockmans, ’s avonds maakt de koffie plaats voor cocktails en transformeert de winkel in een bar met loungemuziek in een gezellige setting.

Meer info

BeauSite

Oostende

Bij BeauSite stap je binnen in een nostalgische wereld van kunst, design en vintage. Mensen met een liefde voor (kook)kunst komen er samen op de koffie, voor een eenvoudige maar goede maaltijd of gewoon voor een babbel. De pure keuken komt door het panoramisch zicht op de kust nog sterker tot zijn recht. Naast een kunstgalerij en eetplek is BeauSite ook een vintage conceptstore.

Meer info

St. Vincents

Antwerpen

In St. Vincents vind je kledij, vintage meubels, kunst, design en literatuur: alles wat je ziet, is hier te koop. Maar ook voor enkel een (speciality) coffee of thee zit je aan het juiste adres. Hun concept? Op een fijne manier design-items ontdekken in een huiselijke context.

Meer info