8 X Brussel voor Foodies - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

8 X Brussel voor Foodies

De tijd dat je enkel en alleen maar naar een restaurant trok voor het lekkere eten, is zo goed als voorbij. Want – of je het nu graag toegeeft, of niet – ook dat coole interieur, boeiend concept of de unieke sfeer van een plek (inclusief sympathieke kelner) stellen we ten zeerste op prijs. Kortom: de beleving vinden we minstens even belangrijk. Het totaalplaatje moet kloppen. En waar anders dan in onze hoofdstad met haar ongekunstelde couleur locale vind je de leukste foodconcepten? Nog niet overtuigd van Brussel? Treed dan even in onze voetsporen want wij zochten 8 plekken uit die foodies van het eerste uur zullen bekoren! 

 

Mammouth

Zusjes Charlotte & Anaïs gingen samen de uitdaging aan om een saaie wijk te doen heropleven met hun hippe foodspot. Mission accomplished kan je wel zeggen, want naast lekker eten en ‘Diego de cactus’ kom je er ook de typische Brooklyn hipsters tegen (denk: laptop-beanie-baard, niet per se in die volgorde). Mammouth verschilt wel degelijk van iedere horecagelegenheid in de nabije buurt.

Meer info

SAN

Kom en lepel. Veel meer dan dat krijg je bij de Aziatische bistro San niet voorgeschoteld. Inclusief inhoud uiteraard. En over die inhoud valt wel wat te zeggen: elk komgerecht is geïnspireerd op een plek die de chef van dienst bezocht. Zo vind je in kom ‘Oostende’  uiteraard garnalen terug, in ‘Malaga’ inktvis en spicy piquillos en in ‘Milano’ proef je onder meer osso buco. Goed om weten: chef Sang-Hoon Degeimbre werd net als Chef van het Jaar verkozen door GaultMillau. Zijn bijnaam is le magicien, nestel je in z’n dromerig interieur en ga zelf ontdekken waarom!

Meer info

JAM

Onze hoofdstad is met het JAM hotel een ruwe parel rijker: het is een hippe plek waar zowel de drukke zakenman, het (al dan niet) romantische koppel als de groep vrienden terecht kunnen om te overnachten in het bruisende Bruxelles. Het hotel is een voormalige kunstschool en bevindt zich in een oud kantoorgebouw uit de jaren zeventig. En die authenticiteit is bewaard gebleven. Ook in het restaurant smul je (ook als niet-gast) van authenticiteit, in een culinair Italiaans jasje weliswaar.

Meer info

Garage à Manger

De creatie van Joël Geismar is een plek die kiest voor vernieuwing. De ruimte waar Garage à Manger in schuilt, is ingericht met vintage vlooienmarkt snuisterijen. Het menu verandert dagelijks en op vrijdagavond ben je er welkom voor aperitief en tapas. De weekendbrunch is de perfecte start van een weekendje Brussel.

Meer info

Knees to chin

Knees to Chin biedt de meest verfijnde – en volgens menig fan de perfecte – versie van de ‘rice paper rolls’. Het concept werd bedacht door Roxane Gernaert, die de inspiratie haalde uit – where else – de Vietnamese keuken. Met haar restaurant biedt ze lekkers en gezond in een exotisch en democratisch geprijsd jasje.

Meer info

Pistolet Original Schuman

Bij Pistolet Original kom je voor kwaliteisvolle, kraakverse pistolets met grijze garnalen uit Zeebrugge, échte krabsla of met authentieke Ardense hesp. Het aanbod is divers: ook minder bekend broodbeleg krijgt hier een welverdiende nieuwe kans – probeerde je al kipkap, bloempanch, geperste kop of rollmops? Dankzij de samenwerking met gerenommeerde bakker Yves Guns is de kwaliteit gegarandeerd. Rode draad? Pistolet is 100% Belgisch en 100% artisanaal. Zondagse pistolet, check!

Meer info

The Yogurt Farm

Dit nieuwe, gezonde food concept is er eentje om van te smullen. De naam spreekt voor zich: bij The Yogurt Farm ligt yoghurt aan de basis van alle gerechten. Je vindt er dus niet enkel een klassieke frozen yoghurt met superfood toppings, evengoed kan je er terecht voor originele gerechtjes voor zowel het ontbijt en de lunch als een gezonde pauze.

Meer info

Foodmet

De terreinen van Abbatoir, het slachthuis van Anderlecht, lokken wekelijks al duizenden kooplustigen door de publieke markten. Met Foodmet komt er nog een unieke trekpleister bij. Het is een overdekte markthal met meer dan 50 multiculturele standen met vis, gevogelte, groenten, fruit, brood, kazen, kruiden en – hoe kan het ook anders – vlees (er staan maar liefst 17 slagerijen). De Foodmet-bistro, uitgebaat door B-Food, garandeert dan weer de Brusselse couleur locale en ambiance. Hier kan je terecht voor of na het boodschappen doen voor een ontbijt, lunch, salade of soep.

Meer info