7 x Hippe Burgers - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

7 x Hippe Burgers

Noem het gerust een gevolg van de heuse burger hype, maar je kan het aantal hamburgerrestaurants in onze steden nog amper bijhouden. Leuk, al die keuze. Maar beslissen in welke burgertent je je favoriete hap verorbert, wordt er niet gemakkelijker op. Geen paniek, wij zetten alvast zeven hippe burgerzaken op een rijtje, zo moet jij enkel nog beslissen welke burger je wil verslinden!

Uncle Babe’s Burger Bar

Gent

Uncle Babe’s Burger Bar is een Amerikaans hamburgerrestaurant in stijl (het interieur is er eentje om in te blijven plakken). Alles wat op je bord terecht komt is trouwens vers gemaakt: de verschillende soorten burgers, ketchup, crispy onion rings én frietjes.  Geen honger? Bestel dan een cocktail of een Amerikaans biertje aan de bar.

Meer info

Manhattn’s

Brussel

Met ervaring in de foodscene van het echte Manhattan, brengen de gebroeders Vandermeulen het beste van ginds naar Brussel met hun eigen Manhattn’s. Hier vind je dus enkel fast food van hoge kwaliteit, geen twijfelachtige, hapklare hamburgers. Met namen als een Brooklyn Veggie Burger, een Gatsby en een Empire Cheese waan je je al snel in New York. Je kiest de cuisson van je burger zelf.

Meer info

Il Cardinale

Mechelen

Thank God for burgers!  Dat is exact wat je denkt als je Il Cardinale binnenstapt.  De aankleding en de naam van het restaurant zijn geïnspireerd op het aartsbisschoppelijk paleis dat tegenover het restaurant gelegen is. Denk: Mariabeeldjes zo ver je kijken kan in een licht interieur. Daarnaast kregen ook de namen van de burgers een heilige toets mee. Wat dacht je van een Holy Guacamole, Baby Jesus, Oh my God of The Godfather? Hemels!

Meer info

Burgers & Booze

Antwerpen

Piloot Kiarash Nabavieh raakte tijdens zijn vele reizen geïnspireerd door buitenlandse burgerbars waar je gewoon iets drinkt en een lekkere burger bestelt op de meest casual mogelijke manier. Daarom besloot hij Burgers & Booze te openen in Antwerpen, een burgerbar met enkele gekke gerechten én best wel verrassende cocktails.

Meer info

JACK

Kortrijk

In JACK proef je gourmetburgers van de zuiverste soort. Er is geen overdaad aan keuze, wel enkele kwaliteitsvolle rundsburgers (afkomstig van koeien die rustig buiten grazen) en dito biologische hazelnootburgers. Een krokant speltbroodje maakt het af. Bezieler Jilles gaat uit van één motto, geleerd van z’n vader: in het leven kan je maar 1 ding goed doen, doe het in alle eenvoud maar wel zo goed mogelijk. Enough said: burgers, dus.

Meer info

Marcel Burger Bar

Brussel

Back to the basics: bij Marcel Burger Bar draait alles rond betaalbare kwaliteit en pretentieloze, huisgemaakte producten. Je kan er proeven van klassieke burgers, maar ook van veggie burgers, vegan burgers, lamsburgers of burgers met kip. Je burger kan je trouwens aanvullen met side dishes als zoete aardappelfrietjes, onion rings, nachos met guacamole, coleslaw…  Als kers op de taart kun je bij elke hamburger een bijpassend Belgisch biertje verkrijgen. Wat wil je nog meer?

Meer info

Jilles

Brugge

Na het eerste succes in Gent opende Jilles ook vestigingen in Oostende en Brugge. Het recept blijft onveranderd: hamburgers met vlees van topkwaliteit, een warm bagnatbroodje en verschillende, speciale toppings. Er zijn ook veggieburgers en spitburgers met Breydelham. Alles wordt steeds geserveerd met marktverse mesclun salade en steakhouse frietjes als side-dish. Voor de liefhebbers zijn er ook bijpassende biertjes te verkrijgen.

Meer info