7 hotspots voor hippe vis! - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

7 hotspots voor hippe vis!

Dat vis gezond is, kregen we met de paplepel mee aan de keukentafel. ‘Vrijdag visdag’ nemen we ook al langer dan vandaag au sérieux. Zonder de neus op te trekken zelfs. Integendeel, we laten ons stukje vlees met plezier vervangen door de pootloze variant met schubben en graten, ook op andere dagen. Vergeet hippe vogels, vandaag gaan we duidelijk voor de hippe vis.

Van de eerder klassieke garnaalkroket en oma’s kabeljauwpuree tot fish & chips en rock ’n roll lobster rolls: de zee heeft (bijna) geen geheimen meer voor ons culinair landschap. Newplacestobe ging op zoek naar de beste hotspots om te genieten van dat verse stukje vis!

Beaucoup Fish

Brussel

Zoals de naam al doet vermoeden is Beaucoup Fish een restaurant (én -winkel) met veel vis. Hier kom je dan ook voor de full fish experience: een hapje van oesters, beignets van king crab of tartaar van makreel, gevolgd door een filet van wilde zeebaars of de klassieke tongschar. De desserts krijg je – gelukkig – wél zonder vissmaak voorgeschoteld. Gault&Millaut gaf het restaurant een fijne 13/20 en noemde de plek “de ontdekking van het jaar”.

Meer info

Bia Mara

Antwerpen

Onder het alziend oog van de grootse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal krijgt fish and chips een andere betekenis. Hier kom je duurzaam gevangen vis proeven in de vorm van een snelle hap. De Ieren Simon en Barry serveren er luchtige en krokante variaties van smaakvolle (en soms onbekende) seizoensvis. De aanvullende sauzen, dips en – uiteraard – chips zijn lekker en vers gemaakt. Na een eerste vestiging in Londen – where else – en een tweede in Brussel, kon ’t Stad niet achterblijven.

Meer info
bia mara

Brasa

Knokke

Brasa is Spaans voor gril en dat is dan ook meteen het concept van dit restaurant in Knokke. De specialiteit van het huis is het gegrilde rundsvlees van verschillende rassen, maar wat hier eveneens doet watertanden is… de vis! Oesters om te starten, makreel recht van de barbecue, op de graat gegrilde griet, kreeften op verschillende wijzen bereid of kraakverse gamba’s… Het is beslist eens iets anders dan dat klassieke BBQ-worstje.

Meer info

Savage

Antwerpen

Metropolen als New York en Londen gingen al voor, maar nu zet het concept ook voet aan wal in Antwerpen: een allereerste lobster bar. Met andere woorden, hier eet je voornamelijk kreeft. Vergeet de klassieke kreeft die je in de meest chique restaurants geserveerd krijgt, hier proef je op ongedwongen wijze van lobster rolls (kreeft tussen een broodje), frisse salades met kreeft en zelfs een brunchmenu met lobster benedict (kreeft met gepocheerd ei en asperges). Of wat dacht je van een Bloody Savage? Een Bloody Mary met een garnering van rivierkreeft!

Meer info

Brasserie Nieuwpoort

Nieuwpoort

Met de vismijn op een boogscheut afstand, ben je hier zeker van vis die zo goed als recht uit de zee komt. Kabeljauwpuree met handgepelde garnalen, bouillabaisse royale met kreeft of gepocheerde vis op Thaise wijze? Het wordt moeilijk kiezen. Tafelgenoten die een stuk vlees verkiezen, zitten hier eveneens goed. Ook letterlijk, de inrichting komt namelijk van de hand van gerenommeerd interieurarchitect Lieven Musschoot.

Meer info

't Werftje

Zeebrugge

’t Werftje in Zeebrugge is sinds jaar en dag een gevestigde waarde voor kraakverse garnaalkroketten in deze kuststad op een steenworp van Brugge. Er waaide onlangs een frisse Noorderwind door de zaak en dankzij enkele vernieuwingen is de zaak ruimer en hipper geworden, zonder in te boeten aan het authentieke karakter. De couleur locale wordt er vertegenwoordigd door de vissers die speciaal aan wal komen voor een vissoepje, maar ook ‘de jeugd’ komt hier verpozen na een fikse strandwandeling. Schotels vol verse fruits de mer zijn perfect om te delen. Over het aloude citaat op de muur valt te discussiëren (wie de zee als geliefde neemt, moet de zoutsmaak bij de kus verdragen). Één ding staat vast: hier proef je die zee! 

Plateau Royal

Antwerpen

Plateau Royal is een ‘River Café & Seafood Restaurant’. Het is de nieuwste zaak van Philippe Hawinkel in het Antwerpse Noorderterras. Als invoerder van zeevruchten kent Philippe als geen ander de wereld van kreeften, krabben, oesters, wulken, kreukels, mossels en zelfs king crabs. Proef hier je klassiekers, maar ook royale zeevruchtenschotels in één, twee of zelfs drie verdiepingen!

Meer info