5 x vegan heaven in Antwerpen - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

5 x vegan heaven in Antwerpen

Veganist? Vegetariër? Flexitariër? Of gewoon-eens-zin-om-lekker-te-gaan-eten-tariër? Hoe dan ook: iedereen is welkom bij onderstaande Antwerpse hotspots – zorgvuldig geselecteerd door de redactie op hun vegan friendly menu én hippe interieur.

Camion

Only the good stuff luidt hun slogan. Nogal wiedes, want bij Camion eet je 100 % veganistisch. Uitbaters/besties Camille en Boqion bewijzen met hun hippe lunch, apero en koffiebar dat plant-based concepten in opmars zijn. Aanrader: hun ’toast gekapt’ die onlangs door popular demand werd toegevoegd aan het vaste menu.

Meer info

Mooy

Dit roze interieur heb je sowieso zien passeren op Instagram, toch? MOOY is een ware tempel voor innerlijke én uiterlijke schoonheid. Niet alleen verkopen ze cruelty-free, organische én veganistische make-up en skincare, je kan er ook een gezond hapje eten. Gaande van een warm drankje, ontbijt tot lunch: alles is huisgemaakt met verse, duurzame en biologische ingrediënten.

Meer info

Murni

Wilrijk

Murni is het aards paradijs voor iedereen flexi, veggie, vegan, glutenvrij, … Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kan je er terecht voor organische en kraakverse gerechten. Hun transparante menukaart zorgt er bovendien voor dat je altijd exact weet waar je aan toe bent.

Meer info

Hümm

Niet alle single dish concepten blijven duren maar Hümm bewijst met hun tweede vestiging that they’re here to stay. En dat kan ook niet anders met zo’n veelzijdig menu: verschillende soorten hummus als dip, op een loaded toast, in sharing platters, … Hun slimme combinatie van de Midden-Oosterse klassieker met Aziatische en Europese invloeden zorgt ervoor dat iedereen hier z’n gading vindt.

Meer info

B-Nut

Gerund door moeder en dochters en een beetje nuts, zoals al snel duidelijk wordt op de menukaart van B-Nut. Maak bijvoorbeeld kennis met de wurgers: een burger tussen twee wafels. En verwacht geen doorsnee hamburger, maar wel soya-paprika-, kaas- of champignonburgers. De wafels zijn dan weer compleet vegan, gemaakt van butternut en speltmeel. Geen zin in een burger? Ga dan voor een taffle, een wafel als toast.

Meer info