5 x ja: onze favoriete Japanse hotspots - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

5 x ja: onze favoriete Japanse hotspots

Konnichiwa! Wanneer we denken aan de Japanse keuken, is sushi het eerste wat in ons opkomt. Niet heel verwonderlijk: wie houdt er niet van overheerlijke dragon eyes of  california rolls? Maar wist je dat de Japanse keuken nog veel meer te bieden heeft? Ga eens langs bij een gastropub in izakaya-stijl of eet authentieke ramen uit Kyoto. Wij zetten jullie onze 5 favoriete plaatsen in Antwerpen – Gent – Brussel op een rij. Geniet van een reis doorheen Japan.

 

Rizoom

Gent

Rizoom is de nieuwe gedaante van de pop-up ramen bar Shibui. Niet langer pop-up, maar permanent. Niet langer ramen-bar maar een volwaardig restaurant in ware izakaya stijl. Iza-wie? Izakaya, de Japanse versie van een gastropub waar culinaire hapjes geserveerd worden bij de (after-work) drankjes.

Meer info

Fugu

Antwerpen

De sushizaken komen en gaan met de regelmaat van de klok in Antwerpen. Maar Fugu is de afgelopen maanden een blijvertje gebleken. Sommige media spreken zelfs van ‘de beste sushi van ’t stad’. Saai zijn de rijstrolletjes hier in elk geval niet. Op de menukaart prijken ingrediënten als asperge, munt, mango en jalapeno’s.

Meer info

Umami

Antwerpen

“Umami” is de vijfde smaak, naast zout, zuur, zoet en bitter. “Umami” staat voor hartig en ook wel het zilte dat je terugvindt in zeewier, garnalen en in sojasaus. Het gelijknamige Antwerpse restaurant beperkt zich dan ook niet tot enkel wok of sushi maar serveert de asian contemporary cuisine.

Meer info

Umamido (Vooruit)

Gent

Net zoals de ramen shops in Japan is kijken hoe je kom wordt bereid deel van de ervaring. Het inox en de zeshoekige tegels van de keuken met daarrond de toog met custom barkrukken met Umamido signatuur in walnoothout vormt dan ook het middelpunt van de actie in het Gentse ramenrestaurant.

Meer info

Takumi

Brussel

Rue Lesbroussart is dé place to be voor Japan-minded-foodies en daar heeft Takumi alles mee te maken. De menukaart is heerlijk beknopt maar er is voor ieder wat wils, van de klassieke wakamé en edamamé tot een mooie variatie aan donburi (rijstgerechtje) in vlees- of veggievorm.

Meer info