9 concept stores met cadeautjes! - NewPlacesToBe

Ontdek live de nieuwste hotspots via:


Of via onze tweewekelijkse newsletter:

Collectie

9 concept stores met cadeautjes!

Het aanbod aan winkels is enorm. Om een meerwaarde te bieden, combineren veel zaakvoerders hun shop met een aanvullend concept. Wat een extra belevenis biedt aan de klant. De combinaties vormen vaak verrassende resultaten. Daarvoor mijden we drukken winkelstraten maar al te graag!

LE MUZÉE DE L’AMUZETTE

Knokke

Designshoppen met een goed glas wijn in de hand? Dat kan in de kleine conceptstore en bar Le MuZée de L’AmuZette. Naast designmeubelen van o.a. HAY en Delica vind je er ook woonaccessoires, mode, literatuur en vintageartikelen. Geniet voor, tijdens of na het shoppen van de ruime wijnkaart, tapas of een stukje taart van Julie’s House.

Meer info

THELMA COFFEE & DESIGN

Leuven

Thelma Coffee & Design is een totaalconcept: koffie, mode en design smelten er harmonieus samen. De zaak is een thuisoord voor jonge mama’s en gezinnen.  Voor de kinderen is er kleding van onder andere Stella McCartney en Finger in the nose. En die ongeduldige partner verdwijnt als sneeuw voor de zon dankzij de koffiebar met designboeken van Gestalten en Kinfolk en reisgidsen van Petite Pasport. Kortom: een win-win situatie voor iedereen.

Meer info

STAY

Antwerpen

Bij Stay vind je kledij voor mannen en vrouwen, interieur gadgets, decoratieve accessoires en een heleboel lekkere dingen zoals olie, kruiden, chocolade, thee… In deze boutique bar kan je bovendien ontbijten, brunchen en lunchen – denk: eieren, pancakes, bagels, sloep, slaatjes. Op de koffie gaan en een stuk taart eten, dat doe je ook gewoon tussen het rondneuzen door.

Meer info

OATS & HEREMIET

Kortrijk

Oats & Heremiet is een totaalconcept waar een foodbar, voedingswinkel en modezaak samenkomen. In de foodbar heerst een healthy take-away concept waar je zowel terecht kunt voor ontbijt, lunch en snacks. De modezaak biedt een collectie van Tissumano in combinatie met vintage tweedehandskledij en aangevuld met interieurgadgets en accessoires.

Meer info

BEAUSITE

Oostende

BeauSite is een unieke plek in Oostende: je stapt er binnen in een nostalgische wereld van kunst, design en vintage. Mensen met een liefde voor (kook)kunst komen er samen op de koffie, voor een eenvoudige maar goede maaltijd of gewoon voor een babbel met zicht op de kust. Naast een kunstgalerij en restaurant is BeauSite ook een vintage conceptstore. De combinatie van design, kunst en (eet)café zorgt voor een ontdekkingsreis voor al je zintuigen.

Meer info

CHYL

Brussel

Chyl is een biologische kruidenier van onverpakte producten, een café en bar waar je gezond eet. Onder het motto “Change your lifestyle, then cherish your life” gaan de uitbaters met hun  conceptstore de strijd aan tegen de consumptiemaatschappij.  Je vindt er zowel glutenvrije, vegetarische als veganistische gerechten op de eenvoudige menukaart. In de shop koop je producten per gewicht of volume.

Meer info

SOSHUN

Herzele

Soshun is een conceptstore, maar bovenal een theespecialist. Je vindt er een uitgelezen selectie van speciale theesoorten – om meteen te proeven of mee te nemen naar huis – en een heleboel bijhorende accessoires.  In de conceptstore vind je aparte interieuraccessoires, juwelen, boeken, gadgets en kledij.

Meer info

AU NOM DU PIED

Gent

Au Nom du Pied is de conceptstore van zussen Bernice en Dymphne die sinds jaar en dag hun passie voor mode delen. In hun winkelconcept staat fashion dan ook centraal (voornamelijk schoenen, noem ze gerust the sisterhood of the traveling shoes), interieuraccessoires en food & drinks maken het plaatje compleet. De vroege shoppers kunnen er hun eerste honger stillen met ‘egg with soldiers’ of een croissant, maar ook een ‘my big fat Greek wedding’ salade, quiche of bordje gemengd staan op de menukaart.

Meer info

BAR COPINE

Lokeren

Bar Copine is een conceptbar met de nadruk op koffie en thee, maar ook voor een brunch, lunch of after-work aperitief kan je er terecht. Écht eten en pure keuken staan centraal (denk: eerlijk, biologisch, artisanaal), dat weerspiegelt zich in de open keuken waar alles voor iedereen zichtbaar is. Bar Copine is het paradepaardje van de vrouw des huizes Kim. Haar verslaving voor koffie en liefde voor Scandinavisch interieur komen hier helemaal tot zijn recht. Last but not least vind je hier ook tal van leuke interieuraccessoires.

Meer info